Onze collectie

Wat maken wij

Matisse and Henri is de merknaam van onze jongenscollectie. Wij ontwerpen kleding voor jongens vanaf de leeftijd van 2 jaar tot 9 jaar.

Ga je met je kindjes op restaurant, heb je een fancy feestje, huwelijk, communie, lentefeest, een babyborrel, jubileum, fotoshoot, Paas-/Kerstdiner, moeder- of vaderdagfeestje of gaan ze gewoon naar school. Matisse and Henri zorgt ervoor dat je uniek voor de dag komt tijdens al deze mooie gelegenheden. Leuke kleuren, unieke designs, mooi en subtiel afgewerkte stukken. Geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde Italiaanse stoffen. Vakkundige Italiaanse confectie staan garant voor kleur-en vormvaste kledingstukken. Een op en top Belgisch merkje dat ook casual doordraagbaar is.

ons concept

Hoe aankopen

Onze collectie is aan te kopen via onze webshop, via een shoppingafspraak bij ons te Gooik of bij u thuis via een homesales sessie.

Hoe wij werken

Ieder jaar kiezen wij ervoor om vanaf half december de feestvierder voorrang te geven bij het kiezen van hun outfit via het boeken van een privésessie bij ons te Gooik.
De reden hiertoe is dat onze artikelen in kleine oplage worden geproduceerd en gedurende deze maand kunnen wij nog een klein beetje garanderen dat er uit de volle collectie nog keuze is.
Vanaf half januari is de collectie zowel online als offline aan te kopen.

  • In onze showroom te Gooik, op afspraak 0473/480.486
  • Op onze webshop
  • Via een homesales moment bij u thuis (aankoop min. 25 stuks)

De kerstcollectie staat half november online en is via onze webshop aan te kopen.

Het verloop van onze privé sessies

De ganse collectie staat opgesteld.
Jullie kiezen, samen met jullie prins(en), de kleding uit die jullie willen passen.
Ik neem de juiste maat op en dan gaan we van start met het aankleden.
We trachten samen een outfit te creëren die het beste past bij jullie zo(o)n(en) en eventueel ook bij het gezin.
We proberen een prachtig mooi totaalplaatje te creëren.
Jullie zoontje(s) mag/mogen alles passen, spelen tussendoor, even rollebollen, even roepen of tieren.
Bijna alles mag en kan want er is niemand anders die je van je stuk kan brengen of waar je rekening moet mee houden.
Jullie prins(en) staat(n) in de kijker!
Een beetje afhankelijk van voor hoeveel mensen het is, is de tijd die we spenderen 1,5 (1 kindje) tot ongeveer 2u (2/3 personen).
Gemiddeld rijden mensen een uur en een kwart tot anderhalf uur om tot bij ons te komen en in alle rust hun aankoop te doen.
Afspraken kunnen ingepland worden door me te contacteren op 0473/480.486 of info@matisseandhenri.com

Note: standaard produceren wij tem maat 134.
De andere maten zijn op bestelling. We moeten hierbij met 4 tot 8 weken productie-/leveringstijd rekening houden.

Maak een afspraakKoop online

HET VERLOOP VAN EEN HOMESALES

Wil je graag dat wij bij u langskomen? Dat kan! De minimum afname is 25 stuks. Denk hierbij aan 2 zussen, 2 vriendinnen, 2 – 3 kinderen en elk kind een volledige outfit ….

Maak een afspraakKoop online

ONLINE SHOPPEN

Ben je gek op onze collectie, snap je onze maatvoering en concept kent dan is het gemakkelijk om online aan te kopen Heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren! Wij leveren graag direct het juiste product. Minder rompslomp voor u en voor ons.

Stel een vraagKoop online

Mijn verhaal

mijn droom achterna

Interesse in de achtergrond van de oprichtster van Matisse and Henri? Lees dan zeker dit verhaal!

1976: Ik, Lieve De Dobbeleer, word geboren te Ninove. Samen met mijn twee zussen groei ik op in het warme ouderlijke nest, in de Vlaams-Brabantse gemeente Gooik.

1987: Elf jaar oud en de modemicrobe krijgt me te pakken wanneer ik op zolder bij mijn grootouders een mooie Singer naaimachine aantref.

1988: Op aandringen van mijn ouders begin ik mijn middelbare schoolopleiding economie, aan het Sint-Godelieve-Instituut te Lennik. Het is geen daverend succes: economie en boekhouden blijken me maar matig te kunnen boeien, en ik haal opgelucht adem wanneer ik mijn diploma behaal.
Intussen blijf ik in mijn vrije tijd mijn creativiteit botvieren op die goeie ouwe Singer: netjes afgewerkte balletrokjes, klokrokjes, boventopjes en kimonojasjes rollen uit de machine.

1994: Ik kies resoluut voor mode en confectie, en schrijf me in voor de opleiding Confectie Industrieel Management aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven te Aalst.

1997: Afgestudeerd! Diploma op zak! En onmiddellijk aan de slag. Bij de Amerikaanse technologiegigant Gerber Technology. Ontwikkelaar van de in de modewereld alom gekende patroonsoftware . Mijn job bij deze firma brengt mij in contact met vele grote en kleine confectiebedrijven in de Benelux.

2000: Overstap naar Bandolera Nederland waar mij een enorme uitdaging wacht: de reorganisatie van de afdelingen in binnen- en buitenland en de integratie van 17 verschillende patroon-computersystemen tot een efficiënt werkend geheel. Ik neem de uitdaging met plezier aan. Om dit veeleisende project tot een goed einde te brengen verhuis ik naar Rotterdam en werk dag en nacht. Het is een unieke ervaring.

2003: Terugkeer naar België. De ervaring in Nederland heeft mij geleerd dat ik best wel op eigen benen kan staan. Op zelfstandige basis begeleid ik het automatisatieproces bij diverse confectiebedrijven. Projecten bij gerenommeerde bedrijven als Caroline Biss, Tommy Hilfiger, O’Neill, Rucanor , Tonickx, Vlerick … komen op mijn cv te staan.

2011: Een nieuw en absoluut hoogtepunt in mijn leven: de geboorte van ons zoontje Matisse! In de tot wooneenheid verbouwde oude houtzagerij, waar wij sinds mijn terugkeer naar België wonen, beleef ik de gelukzaligste momenten van mijn leven.
Stilaan groeit ook het besef dat de nieuwe gezinssituatie niet te combineren valt met het strakke werkritme van de voorgaande jaren. Nieuwe keuzes dringen zich op

2014: De oude droom krijgt vorm: onder de naam ‘Matisse and Henri’ breng ik mijn eigen collectie op de markt. Evenwel onder een totaal nieuw concept: geen klassieke winkel, maar een moderne webshop voor de modebewuste ouder die ook voor de kinderen kwaliteitsvolle kledij wenst.

2015 februari: Deze webshop tot een succesverhaal maken is de nieuwe uitdaging die ik mij stel. Ik nodig u van harte uit om dit samen met mij te beleven.

2019: 15 augustus… hier zijn we terug! Weliswaar in een nieuw jasje!
De voorbije maanden heb ik de tijd genomen om even tot rust te komen en de batterijen weer op te laden. Tijdens deze periode heb ik veel nagedacht over de toekomst van
‘Matisse and Henri’: doorgaan of stoppen?
Enerzijds wil ik het unieke karakter van ons concept niet opgeven, maar anderzijds vraagt het heel veel energie om aan de stijgende vraag te blijven beantwoorden, klein te blijven en financieel gezond te blijven.
Bovendien moet ik jullie niet vertellen hoe belangrijk het is om de balans werk en privé in evenwicht te houden!
Daarom heb ik beslist om het anders aan te pakken.
Vanaf nu wil ik mijn aandacht slechts op 1 collectie vestigen : onze feestcollectie ! Momenten genoeg om er piekfijn uit te zien! Communies, lentefeestjes, babyborrels, bruidsjongetjes, fancy uitstapjes, een fotoshoot met het hele gezin of met oma/opa, …

2020: Op vraag van onze klanten zullen wij half november een paar outfitjes online zetten “feestelijk maar ook doordraagbaar achteraf”. Weeral iets om naar uit te kijken!

Veel shoppingplezier,
Lieve

HEB JE EEN VRAAG, OF KOM JE GRAAG EENS LANGS

Contacteer ons