your basket:
free shipping above 75€ - free returns; exception for reduced itemsMatisse and Henri is a Belgian boysbrand.
We design stylish and elegant garments for boys starting 9 months till 12 years. We also make nice combinations for father & son.
Design and development takes place in Belgium. All fabrics are selected in Italy and also the production takes place in Italy. In this way we can keep our eye on quality and fit.

Are you in search of something unique?
Something different?
Something exclusive?
Nice quality?
Some color?
Soft comfortable fabrics?
Subtle finished pieces?

You've found the address!

Have fun shopping with us!Interesse in de achtergrond van de oprichtster van Matisse and Henri? Lees dan zeker dit verhaal!

1976: Ik, Lieve De Dobbeleer, word geboren te Ninove. Samen met mijn twee zussen groei ik op in het warme ouderlijke nest, in de Vlaams-Brabantse gemeente Gooik.

1987: Elf jaar oud en de modemicrobe krijgt me te pakken wanneer ik op zolder bij mijn grootouders een mooie Singer naaimachine aantref.

1988: Op aandringen van mijn ouders begin ik mijn middelbare schoolopleiding economie, aan het Sint-Godelieve-Instituut te Lennik. Het is geen daverend succes: economie en boekhouden blijken me maar matig te kunnen boeien, en ik haal opgelucht adem wanneer ik mijn diploma behaal.
Intussen blijf ik in mijn vrije tijd mijn creativiteit botvieren op die goeie ouwe Singer: netjes afgewerkte balletrokjes, klokrokjes, boventopjes en kimonojasjes rollen uit de machine. 

1994: Ik kies resoluut voor mode en confectie, en schrijf me in voor de opleiding Confectie Industrieel Management aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven te Aalst.

1997: : Afgestudeerd! Diploma op zak! En onmiddellijk aan de slag. Bij de Amerikaanse technologiegigant Gerber  Technology. Ontwikkelaar van de in de modewereld alom gekende patroonsoftware . Mijn job bij deze firma brengt mij in contact met vele grote en kleine confectiebedrijven in de Benelux.

2000: Overstap naar Bandolera Nederland waar mij een enorme uitdaging wacht:  de reorganisatie van de afdelingen in binnen- en buitenland en de integratie van 17 verschillende patroon-computersystemen tot een efficiënt werkend geheel. Ik neem de uitdaging met plezier aan. Om dit veeleisende project tot een goed einde te brengen verhuis ik naar Rotterdam en werk dag en nacht. Het is een unieke ervaring.

2003: Terugkeer naar België. De ervaring in Nederland heeft mij geleerd dat ik best wel op eigen benen kan staan. Op zelfstandige basis begeleid ik het automatisatieproces bij diverse confectiebedrijven. Projecten bij gerenommeerde bedrijven als Caroline Biss, Tommy Hilfiger, O’Neill, Rucanor , Tonickx, Vlerick … komen op mijn cv te staan.

2011: Een nieuw en absoluut hoogtepunt in mijn leven: de geboorte van ons zoontje Matisse! In de tot wooneenheid verbouwde oude houtzagerij, waar wij sinds mijn terugkeer naar België wonen, beleef ik de gelukzaligste momenten van mijn leven.
Stilaan groeit ook het besef dat de nieuwe gezinssituatie niet te combineren valt met het strakke werkritme van de voorgaande jaren. Nieuwe keuzes dringen zich op

2014: De oude droom krijgt vorm: onder de naam ‘Matisse and Henri’ breng ik mijn eigen collectie op de markt. Evenwel onder een totaal nieuw concept: geen klassieke winkel, maar een moderne webshop voor de modebewuste ouder die ook voor de kinderen kwaliteitsvolle kledij wenst.

2015 februari: Deze webshop tot een succesverhaal maken is de nieuwe uitdaging die ik mij stel. Ik nodig u van harte uit om dit samen met mij te beleven.

Veel shoppingplezier,
Lieve 


Eind 2011 keken we verwachtingsvol uit naar de geboorte van ons eerste kindje. We zochten een geschikte naam; een naam die de belofte inhield van een boeiend, kleurrijk, creatief leven. Onze zoektocht verliep niet van een leien dakje.  

Eén week voor de geboorte vonden we inspiratie bij de befaamde Franse schilder Henri Matisse, soms ook wel eens ‘Meester van de kleur’ genoemd.  En kleur, dat was net wat we wilden.  Ons zoontje werd geboren. We noemden hem Matisse!  

Drie jaar later...  

Een oude droom wordt werkelijkheid. Ik start mijn eigen modezaak.  

Opnieuw ga ik op zoek naar een naam ... en opnieuw brengt Henri Matisse licht in de duisternis. In een biografie van de schilder staat te lezen hoe zijn vrouw, in de beginjaren van zijn schildersloopbaan, in Parijs een modezaakje dreef. Lang hoef ik nu niet meer te twijfelen: 'Matisse and Henri' is de naam van mijn kledingmerk. 


keep me posted

become a Matisse and Henri member and be the first to receive all highlights and trends!
first name last name e-mail
edit afsluiten